Van Leendert Transport

Facebook image

Op zondag 22 september viert Van Leendert Transport haar 40-jarig bestaan 🥳 In aanloop naar dit bijzondere moment blikken wekelijks enkele oud-collega's terug op 40 jaar van Leendert. Carla Claessens, chauffeuse bij van Leendert Transport van 2001 tot 2010, trapt af.

"In 2001 behaalde ik mijn vrachtwagenrijbewijs. Zonder opleiding, zonder een baan in het vooruitzicht. Denkende dat ik overal aan de slag kon, zakte de moed mij na een aantal telefoontjes en sollicitaties al snel in de schoenen. Was het omdat ik een vrouw was? Toen ik van Leendert belde, kreeg ik Marleen aan de telefoon. Ik hoor het haar nog steeds zeggen: "kom maar op gesprek!”, en zo geschiede. Met name de eerste rit met 35 ton aardappelen, ver boven in het het land, staat nog vers in mijn geheugen gegrift. Flip als ‘begeleider' achter me aan. Klamme handjes, de hele trip terug naar huis met de VT-12-NT. Vanaf dat moment kon ik de hele wereld aan. Ook het moment dat ik met mijn tankwagen door twee tractoren van een boerenerf getrokken moest worden, omdat ik ‘leeg' was en het buiten spekglad was door de sneeuw, zal ik nooit meer vergeten.

De mannelijke collega's waren nog niet gewend aan een vrouw achter het stuur. Wanneer ze mij passeerden en ik zag dat ze naar de mic van de bak grepen, zocht ik snel hun frequentie op en kon ik nog net meekrijgen dat ze tegen elkaar zeiden: "hedde dat gezien,... un meid! Geweldig, daar moest ik toch altijd zo om lachen 😂”.

8,5 jaar heb ik met veel plezier bij van Leendert gewerkt. Een periode van hard werken, gezellige feestjes, lieve collega’s, leuke klanten en te veel mooie herinneringen om allemaal op papier te zetten.”

Bekijk dit bericht op Facebook

Deel dit bericht


Volgende bericht Vorige bericht